Klobáskobraní zavonělo v Muzeu řeznictví.

Stovky návštěvníků potěšil bohatý program Klobáskobraní v sobotu 21. října v Muzeu řeznictví ve Valašském Meziříčí. Amatérská soutěž o nejlepší klobásku přilákala fanoušky masného řemesla z celého regionu. Králem meziříčského Klobáskobraní se stal Jiří Dobiáš z Trojanovic, jehož klobásky označili návštěvníci akce i odborná porota za nejchutnější, jako cenu si odnesl sud piva a dvě vepřové kýty.

Veřejné soutěže o nejlepší klobásku se zúčastnilo celkem třináct amatérů a vyznavačů řemesla se lvem ve znaku. „Od partnera soutěže MP krásno, a. s. obdrželi všichni soutěžící zdarma 7 kg vepřového masa a střívka. Sami pak museli předvést, jak řeznické řemeslo ovládají. Výsledkem byly klobásky podle originálních receptur, které hodnotili formou hlasování sami návštěvníci Klobáskobraní i nově odborná porota.

Soutěž začala už v dopoledních hodinách a vyvrcholila ve 14 hodin za doprovodu kapely Fleret. Mezi zkušenými amatérskými mistry řemesla si výborně vedli také přihlášení reprezentanti střední odborné školy ISŠ-COP, která patří k tradičním baštám kvalitně vyučených řezníků v regionu, kteří obsadili 3. místo.  

O čerstvé klobásky soutěžících, tepelně upravených na grilu, byl mezi účastníky obrovský zájem. „Chceme posílit zájem o řeznické řemeslo a to se na Klobáskobraní letos podařilo. Určitě se můžete těšit na pokračování této úspěšné akce,“ uvedl Karel Pilčík, autor akce Klobáskobraní a zakladatel Muzea řeznictví ve Valašském Meziříčí.

zpět na seznam

Nechte nám vzkaz, zavoláme Vám

Nenašli jste informaci, kterou jste hledali? Nechte nám vzkaz, zavoláme Vám.

vyplňte prosím povinné údaje

NAHORU